Sokmagos túrós stangli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg rétesliszt
- 50 dkg tehén túró
- 20 dkg sertészsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 tk só
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- magok tetszés szerint (szezám-, len-, napraforgó-, köménymag, rozs-, búzapehely, mák, stb.)
Elkészítése:
Elkeverem a lisztet a sóval és a szódabikarbónával, majd összegyúrom a túróval, a zsírral, és az egyik tojással.
Pár órát hűtőben pihentetem, majd lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra nyújtom, és az egészet lekenem a másik tojással.
A tetejére ízlés szerint magokat szórok.
Derelyevágóval 1 x 4 centis darabokra vágom, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütöm. Ezekből a hozzávalókból egy gáztepsinyi mennyiségű stanglink lesz.
A sokmagos túrós stangli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 19 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


