Sárközi kerek kalács recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 1/2 liter tej
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 teáskanál barna cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 dkg zsír
- só
Mártáshoz:
- 10 dkg zsír
- 3 dl tejföl
- só
- bors
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben egy csipet liszttel felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, kivéve a tejet. A kovászt a lisztekhez adjuk, majd a langyos tejjel addig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától. Körülbelül 1 órát pihentetjük meleg helyen.
Amikor megkelt akkor nem gyúrjuk, hanem lisztes deszkán kicsit kinyújtjuk és 5 cm vastag csíkokra vágjuk, kicsit megtekerjük és a végeket összeillesztjük. Megkenjük a tetejüket felvert tojással és mehet a sütőbe. Kb 30 perc alatt készre sül 180 fokon.
A zsiradékot felhevítjük, ebbe szórjuk a borsot, a sót, majd rátesszük a tejfölt. Ezzel a masszával nyakon öntjük a kalácsot és élvezzük az ízeket.
Forrás: https://iz-leloma.blogspot.hu/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.