Sárközi kerek kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1/2 liter tej
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 teáskanál barna cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 dkg zsír
- só
Mártáshoz:
- 10 dkg zsír
- 3 dl tejföl
- só
- bors
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben egy csipet liszttel felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, kivéve a tejet. A kovászt a lisztekhez adjuk, majd a langyos tejjel addig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától. Körülbelül 1 órát pihentetjük meleg helyen.
Amikor megkelt akkor nem gyúrjuk, hanem lisztes deszkán kicsit kinyújtjuk és 5 cm vastag csíkokra vágjuk, kicsit megtekerjük és a végeket összeillesztjük. Megkenjük a tetejüket felvert tojással és mehet a sütőbe. Kb 30 perc alatt készre sül 180 fokon.
A zsiradékot felhevítjük, ebbe szórjuk a borsot, a sót, majd rátesszük a tejfölt. Ezzel a masszával nyakon öntjük a kalácsot és élvezzük az ízeket.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »