Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárközi kerek kalács recept

Sárközi kerek kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1/2 liter tej
    • 25 dkg finomliszt
    • 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
    • 1 teáskanál barna cukor
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 dkg zsír

    Mártáshoz:

    • 10 dkg zsír
    • 3 dl tejföl
    • bors

    Elkészítése:

    Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben egy csipet liszttel felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, kivéve a tejet. A kovászt a lisztekhez adjuk, majd a langyos tejjel addig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától. Körülbelül 1 órát pihentetjük meleg helyen.

    Amikor megkelt akkor nem gyúrjuk, hanem lisztes deszkán kicsit kinyújtjuk és 5 cm vastag csíkokra vágjuk, kicsit megtekerjük és a végeket összeillesztjük. Megkenjük a tetejüket felvert tojással és mehet a sütőbe. Kb 30 perc alatt készre sül 180 fokon.

    A zsiradékot felhevítjük, ebbe szórjuk a borsot, a sót, majd rátesszük a tejfölt. Ezzel a masszával nyakon öntjük a kalácsot és élvezzük az ízeket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá