Sajttal töltött szezámmagos kifli recept
Hozzávalók:
- 0,5 l tej
- 20 dkg margarin
- 5 dkg élesztő
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (+1 a kenéshez)
- 1 kg liszt
- 40 dkg sajt
- csipetnyi cukor az élesztő felfuttatásához
- 1 tk só (vigyázat a sajt is sós!)
- szezámmag a tetejére
Elkészítése:
Fél dl langyos, cukrozott tejben felfuttatom az élesztőt. Közben a maradék tejet is meglangyosítom, hozzáadok a 3 egész tojást, a margarint, sót, a már felfuttatott élesztőt, és végül a lisztet. Könnyű tésztát dagasztunk belőle, majd fél órára félreteszem kelni.
Addig a sajtot felszeletelem csíkokra, a szezámmagot üres serpenyőben megpirítom.
Amikor a tészta megkelt, kör alakúra nyújtom és háromszög alakúra vágom. A háromszög szélesebb részébe teszem a sajtot, majd feltekerem. Amikor kész, tojással lekenem és a megpirított szezámmaggal megszórom a tetejét.
Előmelegített, hőlégkeveréses, 150 fokos sütőben 15 percig sütöm.
Ez az adag 40 kiflinek felel meg.
Tipp:
Aki sósabban szereti az tehet bele több sót, én csak ennyit szoktam mivel a sajt is sós.