Sajttal töltött szezámmagos kifli recept

Hozzávalók:
- 0,5 l tej
- 20 dkg margarin
- 5 dkg élesztő
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (+1 a kenéshez)
- 1 kg liszt
- 40 dkg sajt
- csipetnyi cukor az élesztő felfuttatásához
- 1 tk só (vigyázat a sajt is sós!)
- szezámmag a tetejére
Elkészítése:
Fél dl langyos, cukrozott tejben felfuttatom az élesztőt. Közben a maradék tejet is meglangyosítom, hozzáadok a 3 egész tojást, a margarint, sót, a már felfuttatott élesztőt, és végül a lisztet. Könnyű tésztát dagasztunk belőle, majd fél órára félreteszem kelni.
Addig a sajtot felszeletelem csíkokra, a szezámmagot üres serpenyőben megpirítom.
Amikor a tészta megkelt, kör alakúra nyújtom és háromszög alakúra vágom. A háromszög szélesebb részébe teszem a sajtot, majd feltekerem. Amikor kész, tojással lekenem és a megpirított szezámmaggal megszórom a tetejét.
Előmelegített, hőlégkeveréses, 150 fokos sütőben 15 percig sütöm.
Ez az adag 40 kiflinek felel meg.
Tipp:
Aki sósabban szereti az tehet bele több sót, én csak ennyit szoktam mivel a sajt is sós.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »