Sajttal töltött szezámmagos kifli recept

Hozzávalók:
- 0,5 l tej
- 20 dkg margarin
- 5 dkg élesztő
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (+1 a kenéshez)
- 1 kg liszt
- 40 dkg sajt
- csipetnyi cukor az élesztő felfuttatásához
- 1 tk só (vigyázat a sajt is sós!)
- szezámmag a tetejére
Elkészítése:
Fél dl langyos, cukrozott tejben felfuttatom az élesztőt. Közben a maradék tejet is meglangyosítom, hozzáadok a 3 egész tojást, a margarint, sót, a már felfuttatott élesztőt, és végül a lisztet. Könnyű tésztát dagasztunk belőle, majd fél órára félreteszem kelni.
Addig a sajtot felszeletelem csíkokra, a szezámmagot üres serpenyőben megpirítom.
Amikor a tészta megkelt, kör alakúra nyújtom és háromszög alakúra vágom. A háromszög szélesebb részébe teszem a sajtot, majd feltekerem. Amikor kész, tojással lekenem és a megpirított szezámmaggal megszórom a tetejét.
Előmelegített, hőlégkeveréses, 150 fokos sütőben 15 percig sütöm.
Ez az adag 40 kiflinek felel meg.
Tipp:
Aki sósabban szereti az tehet bele több sót, én csak ennyit szoktam mivel a sajt is sós.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »