Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttal szórt fokhagymás-tejfölös baguettek recept

Sajttal szórt fokhagymás-tejfölös baguettek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1 kg liszt
    • 5 dl tej
    • 5 dkg élesztő
    • 1 púpos tk cukor
    • 3 kk só
    • 1 dl olaj
    • 4 ek tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 közepes méretű krumpli (kb. 20 dkg)

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dl tejföl
    • 3 nagy gerezd fokhagyma
    • 1 kk só
    • 25 dkg trappista sajt

    Elkészítése:

    A krumplikat alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Egy krumpli törővel pépesre törjük. Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukorral.

    A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megtört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a tojásokat, a maradék tejet és a tejfölt. Alaposan kidagasztjuk, ha találunk még benne apró krumpli darabokat, az ujjainkkal szétnyomjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 10 egyenlő részre vágjuk. Gombócokat formálunk és egyenként ovális alakúra nyújtjuk. A keskenyebb oldaláról feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Egy éles, lisztbe mártott késsel a tetejét bevágjuk.

    Érdemes kevesebb baguettet tenni egy tepsibe, mert terülnek. Hagyjuk még 30 percet kelni. A fokhagymát megtisztítjuk, a tejfölbe zúzzuk, sózzuk és összekeverjük. A sajtot lereszeljük. A tészták oldalát (azt a részt, ahová nem teszünk tejfölt) lekenjük egy egész, felvert tojással.

    A tejfölt a baguettek vágásába kanalazzuk, és szépen elkenjük. Bőven befedjük a reszelt sajttal.

    Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

    Tipp:

    További képek a formázásról megtekinthetők a blogon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá