Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos, tejfölös pogácsa recept

Sajtos, tejfölös pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 dkg élesztő
    • 60 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és egy sárgája
    • 1 evőkanál só
    • 2 dl 20%-os tejföl

    A kenéshez és a szóráshoz:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg füstölt, reszelt sajt

    Elkészítése:

    A margarint elmorzsoljuk a liszttel, ebbe belekeverjük az élesztőt, majd a közepébe egy lyukat csinálunk, abba tesszük a tojásokat és a sót. Elkezdjük kézzel összedolgozni, és ekkor adagoljuk bele a tejfölt. Alaposan összedolgozzuk, majd langyos helyen letakarva hagyjuk pihenni legalább egy órát.

    Amikor megkelt, átgyúrjuk és háromszor hajtogatjuk 20 percenként. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és a tetejét késsel bevagdossuk. Egy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

    A tetejét a felvert tojással óvatosan megkenjük (figyeljünk arra hogy a tojás ne folyjon le az oldalán, mert akkor nem fog feljönni), és reszelt sajttal megszórjuk. Hagyjuk még így is pihenni sütés előtt.

    180 fokon szép pirosra megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá