Sajtos-zelleres kosárka recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg natúr sajtkrém (medve tömlő sajtkrém)
- só (ízlés szerint)
Töltelék:
- 20 dkg sajt (füstölt)
- 3 szál zellerlevél
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- bors (ízlés szerint)
- 3 dl tejföl
- esetleg só (ízlés szerint)
Tetejére:
- kb. 5-7 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Tészta készítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd beletesszük a sót, a sajtkrémet, a tojást, és az egészet összegyúrjuk, hogy egy puha, rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
Töltelék készítése:
A zellerszálról lecsipkedjük a leveleket, jól megmossuk, és egy éles késsel apróra vágjuk. A füstölt sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a borsot, a sót, az apróra vágott zellerlevelet és az egész tojást. Fakanállal jól összekeverjük.
Összeállítás:
A tésztából nagyobb dió nagyságú golyókat formálunk a tenyerünkkel, majd a kosárka sütőformába egyenletesen belenyomkodjuk. A sajtos-zelleres krémmel megtöltjük a kosárkák belsejét.
(Én két kávéskanálnyit tettem bele.)
Előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
Mikor megsült és kihűlt, finoman kicsusszantjuk (könnyedén kijön) a sütőformából, és a tetejét megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.
Tipp:
Nekem ebből az adagból 16 db lett.
A sajtos-zelleres kosárka kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 17 g
Zsír: 27 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »