Sajtos-zelleres kosárka recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 dkg natúr sajtkrém (medve tömlő sajtkrém)
- só (ízlés szerint)
Töltelék:
- 20 dkg sajt (füstölt)
- 3 szál zellerlevél
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - bors (ízlés szerint)
- 3 dl tejföl
- esetleg só (ízlés szerint)
Tetejére:
- kb. 5-7 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Tészta készítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd beletesszük a sót, a sajtkrémet, a tojást, és az egészet összegyúrjuk, hogy egy puha, rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
Töltelék készítése:
A zellerszálról lecsipkedjük a leveleket, jól megmossuk, és egy éles késsel apróra vágjuk. A füstölt sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a borsot, a sót, az apróra vágott zellerlevelet és az egész tojást. Fakanállal jól összekeverjük.
Összeállítás:
A tésztából nagyobb dió nagyságú golyókat formálunk a tenyerünkkel, majd a kosárka sütőformába egyenletesen belenyomkodjuk. A sajtos-zelleres krémmel megtöltjük a kosárkák belsejét.
(Én két kávéskanálnyit tettem bele.)
Előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
Mikor megsült és kihűlt, finoman kicsusszantjuk (könnyedén kijön) a sütőformából, és a tetejét megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.
Tipp:
Nekem ebből az adagból 16 db lett.
A sajtos-zelleres kosárka kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 17 g
Zsír: 27 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »

