Sajtos, virslis kifli recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 g olaj
- 20 g cukor
- 20 g só
- 20 g élesztő
- 380 ml langyos víz
- 260 g rétesliszt
- 440 g finomliszt
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 8 db virsli
- 200 g félkemény sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit kenyérsütőgépben dagasztom és hagyom megkelni. Fontos, hogyha gépben dagasztunk, alulra kerüljön minden folyékony hozzávaló! A megkelt tésztát két egyenlő részre osztom, mindkét részt kinyújtom kb. 35 cm átmérőjű körré. A köröket 8-8 cikkre vágom. Egy cikk vastagabb végére egy fél virsli és egy csík sajt kerül. Ezeket kiflikké tekerem és a 16 kiflimet sütőpapíros tepsire rakom. Bekapcsolom a sütőt, addig a tészta pihen. A kifliket lekenem tojással (szórhatunk rá magokat, vagy sajtot) és ekkor rakom a 180 fokra felfűtött sütőbe 20 percre.
Isteni akár reggelire, uzsonnára, vagy vacsorára. Én nem tudok annyit sütni, amiből maradna. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »