Sajtos, virslis kifli recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 g olaj
- 20 g cukor
- 20 g só
- 20 g élesztő
- 380 ml langyos víz
- 260 g rétesliszt
- 440 g finomliszt
Kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 8 db virsli
- 200 g félkemény sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit kenyérsütőgépben dagasztom és hagyom megkelni. Fontos, hogyha gépben dagasztunk, alulra kerüljön minden folyékony hozzávaló! A megkelt tésztát két egyenlő részre osztom, mindkét részt kinyújtom kb. 35 cm átmérőjű körré. A köröket 8-8 cikkre vágom. Egy cikk vastagabb végére egy fél virsli és egy csík sajt kerül. Ezeket kiflikké tekerem és a 16 kiflimet sütőpapíros tepsire rakom. Bekapcsolom a sütőt, addig a tészta pihen. A kifliket lekenem tojással (szórhatunk rá magokat, vagy sajtot) és ekkor rakom a 180 fokra felfűtött sütőbe 20 percre.
Isteni akár reggelire, uzsonnára, vagy vacsorára. Én nem tudok annyit sütni, amiből maradna. :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.