Sajtos, virslis kifli recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 g olaj
- 20 g cukor
- 20 g só
- 20 g élesztő
- 380 ml langyos víz
- 260 g rétesliszt
- 440 g finomliszt
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 8 db virsli
- 200 g félkemény sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit kenyérsütőgépben dagasztom és hagyom megkelni. Fontos, hogyha gépben dagasztunk, alulra kerüljön minden folyékony hozzávaló! A megkelt tésztát két egyenlő részre osztom, mindkét részt kinyújtom kb. 35 cm átmérőjű körré. A köröket 8-8 cikkre vágom. Egy cikk vastagabb végére egy fél virsli és egy csík sajt kerül. Ezeket kiflikké tekerem és a 16 kiflimet sütőpapíros tepsire rakom. Bekapcsolom a sütőt, addig a tészta pihen. A kifliket lekenem tojással (szórhatunk rá magokat, vagy sajtot) és ekkor rakom a 180 fokra felfűtött sütőbe 20 percre.
Isteni akár reggelire, uzsonnára, vagy vacsorára. Én nem tudok annyit sütni, amiből maradna. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »