Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-túrós ropogós recept

Sajtos-túrós ropogós
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg túró
    • 1 tk só
    • 1 jó nagy ek tejföl
    • 30 dkg rétesliszt
    • 20 dkg puha margarin
    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lekenni
    • 10 dkg reszelt sajt a tetejére

    Elkészítése:

    A túrót egy tálba öntjük, jól áttörjük (erre egy krumpli törőt használtam). Megszórjuk a sóval, elkeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a réteslisztet. Ezután elmorzsoljuk benne a margarint és jól összedolgozzuk.

    Folpackba csomagolva egy órára a hűtőbe rakjuk. Két nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük. A tésztát lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk.

    Körbevágjuk, hogy szép szabályos legyen. Lekenjük egy egész, kissé felvert tojással. Megszórjuk reszelt sajttal, tenyerünkkel picit a tésztába nyomjuk.

    Egy éles késsel vagy derelye metszővel 1 cm széles és 20 cm hosszú rudakra vágjuk. Az előkészített tepsikbe fektetjük, egymáshoz lehet közelebb, mert inkább megemelkednek, mint oldalra terülnek.

    180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt szép barnára sütjük.

    Tipp:

    Szilveszterre készült ez az egyszerű, sajtos ropogós készült, ami belül puha, omlós a túrónak köszönhetően.

    Ez nem egy nagy adag, érdemes rögtön duplázni, mert pillanatok alatt elfogy.

    Természetesen vághatjuk rövidebbre, most ez a hosszabb változat volt szimpatikus :-)

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá