Sajtos-túrós ropogós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 1 tk só
- 1 jó nagy ek tejföl
- 30 dkg rétesliszt
- 20 dkg puha margarin
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lekenni
- 10 dkg reszelt sajt a tetejére
Elkészítése:
A túrót egy tálba öntjük, jól áttörjük (erre egy krumpli törőt használtam). Megszórjuk a sóval, elkeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a réteslisztet. Ezután elmorzsoljuk benne a margarint és jól összedolgozzuk.
Folpackba csomagolva egy órára a hűtőbe rakjuk. Két nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük. A tésztát lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk.
Körbevágjuk, hogy szép szabályos legyen. Lekenjük egy egész, kissé felvert tojással. Megszórjuk reszelt sajttal, tenyerünkkel picit a tésztába nyomjuk.
Egy éles késsel vagy derelye metszővel 1 cm széles és 20 cm hosszú rudakra vágjuk. Az előkészített tepsikbe fektetjük, egymáshoz lehet közelebb, mert inkább megemelkednek, mint oldalra terülnek.
180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt szép barnára sütjük.
Tipp:
Szilveszterre készült ez az egyszerű, sajtos ropogós készült, ami belül puha, omlós a túrónak köszönhetően.
Ez nem egy nagy adag, érdemes rögtön duplázni, mert pillanatok alatt elfogy.
Természetesen vághatjuk rövidebbre, most ez a hosszabb változat volt szimpatikus :-)
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »