Sajtos tekercs recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 2 dl tej
- 1 kk sütőpor
- 2 púpos kk só
Töltelékhez:
- 20 dkg teavaj
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a sót, sütőport, aztán a tojás sárgákat és végül a tejet. 4 cipót formálunk a tésztából, kinyújtjuk nagyon vékonyra és a következő krémmel töltjük.
A vajat a sajttal elkeverjük, ez megy a lapra, feltekerjük jó szorosan, fóliába csomagoljuk, hűtőbe tesszük rövid időre, hogy könnyebben tudjuk szeletelni. Aztán kivesszük, szeleteljük, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Fagyasztóban hónapokig is tárolhatjuk, így előre elkészíthetjük, és csak elő kell vennünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


