Sajtos tekercs recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 dl tej
- 1 kk sütőpor
- 2 púpos kk só
Töltelékhez:
- 20 dkg teavaj
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a sót, sütőport, aztán a tojás sárgákat és végül a tejet. 4 cipót formálunk a tésztából, kinyújtjuk nagyon vékonyra és a következő krémmel töltjük.
A vajat a sajttal elkeverjük, ez megy a lapra, feltekerjük jó szorosan, fóliába csomagoljuk, hűtőbe tesszük rövid időre, hogy könnyebben tudjuk szeletelni. Aztán kivesszük, szeleteljük, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Fagyasztóban hónapokig is tárolhatjuk, így előre elkészíthetjük, és csak elő kell vennünk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »