Sajtos-tejszínes pogácsa recept

Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg sajt
- 1 kk só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dl főzőtejszín
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg finomliszt
- 5 dkg szezámmag
Elkészítése:
A margarint a főzőtejszínnel kikeverjük. Hozzáadjuk a sóval, sütőporral, fűszerpaprikával elkevert lisztet. Belereszeljük a sajt háromnegyedét és jól összedolgozzuk.
1 órát a hűtőbe tesszük a tésztát.
Lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, a tojások sárgájával lekenjük. Egyik részét szezámmaggal, másik részét reszelt sajttal szórjuk meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »