Sajtos-tejfölös rudacskák recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2 csapott kk só
- 25 dkg sajt (ebből 10 dkg a tésztába)
- 30 dkg vaj/margarin
- 4 csapott ek tejföl
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Két egész nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sajtból 10 dkg-ot lereszelve, ezt összekeverjük.
A vajat/margarint elmorzsoljuk benne, majd belekanalazzuk a tejfölt. Jól összedolgozzuk, és két részre osztjuk a könnyebb kezelhetőség miatt.
Az egyik bucit lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra nyújtjuk. Megkenjük egy egész, kissé felvert tojással.
A maradék sajt felét ráreszeljük, tenyérrel kicsit rányomjuk, majd egy éles késsel vagy derelye metszővel kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk.
Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk. Sok helyet nem szükséges a rudacskák között hagyni, mert inkább felfelé nőnek.
A másik tésztával is megismételjük a műveletet.
180 fokon, hőlégkeveréssel kb. 23 perc alatt megsütjük.
Tipp:
A nagy meleg miatt kora reggeli sütésre adtam a fejemet. Egy nagyon egyszerű, pihentetés nélküli sajtos rúd készült.
Nem tévedés, nincs benne se sütőpor, se élesztő. Ennek ellenére szépen megemelkedett sütéskor, és belül omlós, a tetején ropogós finomság lett belőle. Két nagy tepsit töltött meg.
A sajtos-tejfölös rudacskák kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 31 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »