Sajtos-tejfölös rudacskák recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2 csapott kk só
- 25 dkg sajt (ebből 10 dkg a tésztába)
- 30 dkg vaj/margarin
- 4 csapott ek tejföl
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Két egész nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sajtból 10 dkg-ot lereszelve, ezt összekeverjük.
A vajat/margarint elmorzsoljuk benne, majd belekanalazzuk a tejfölt. Jól összedolgozzuk, és két részre osztjuk a könnyebb kezelhetőség miatt.
Az egyik bucit lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra nyújtjuk. Megkenjük egy egész, kissé felvert tojással.
A maradék sajt felét ráreszeljük, tenyérrel kicsit rányomjuk, majd egy éles késsel vagy derelye metszővel kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk.
Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk. Sok helyet nem szükséges a rudacskák között hagyni, mert inkább felfelé nőnek.
A másik tésztával is megismételjük a műveletet.
180 fokon, hőlégkeveréssel kb. 23 perc alatt megsütjük.
Tipp:
A nagy meleg miatt kora reggeli sütésre adtam a fejemet. Egy nagyon egyszerű, pihentetés nélküli sajtos rúd készült.
Nem tévedés, nincs benne se sütőpor, se élesztő. Ennek ellenére szépen megemelkedett sütéskor, és belül omlós, a tetején ropogós finomság lett belőle. Két nagy tepsit töltött meg.
A sajtos-tejfölös rudacskák kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 31 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »