Sajtos-tejfölös minipogácsák recept

Elkészítése:
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, amit betakarunk egy kevés liszttel, hogy ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tejfölt, a tojás sárgáját, a zsírt. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük.
A megkelt tésztát kisujjnyi vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk. A szokásos módon háromszor hajtogatjuk. A tésztát képzeletben 3 sávra osztjuk. A felső részt középre, az alsó rész rá, a jobb oldali sávot középre, a bal oldalit rá hajtjuk. Ismét nyújtás, hajtogatás. A harmadik nyújtás, hajtogatás után kisujjnyi vastagra elnyújtjuk.
Egy kisebb méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Lekenjük a tetejüket egy kisebb, egész felvert tojással úgy, hogy a pogácsák oldalára ne csorogjon le. Megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »