Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-tejfölös minipogácsák recept

Sajtos-tejfölös minipogácsák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 2 kk só
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 tk cukor
    • 4 nagy ek tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 10 dkg zsír
    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a pogácsák lekenéséhez
    • 7-8 dkg sajt a szóráshoz

    Elkészítése:

    Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, amit betakarunk egy kevés liszttel, hogy ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tejfölt, a tojás sárgáját, a zsírt. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    A sütőt előmelegítjük.

    A megkelt tésztát kisujjnyi vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk. A szokásos módon háromszor hajtogatjuk. A tésztát képzeletben 3 sávra osztjuk. A felső részt középre, az alsó rész rá, a jobb oldali sávot középre, a bal oldalit rá hajtjuk. Ismét nyújtás, hajtogatás. A harmadik nyújtás, hajtogatás után kisujjnyi vastagra elnyújtjuk.

    Egy kisebb méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Lekenjük a tetejüket egy kisebb, egész felvert tojással úgy, hogy a pogácsák oldalára ne csorogjon le. Megszórjuk reszelt sajttal.

    180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá