Sajtos-tejfölös kolbászos kiflik recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 2,5 dkg élesztő
- mokkáskanál só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1-1,5 dl víz
- 0,5 dl tej
- 1 kávéskanál cukor
- 1/2 rúd parasztkolbász
- 1 kispohár tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
- őrölt kömény
Elkészítése:
A langyos tejben felfuttatom az élesztőt a cukorral.
A lisztet, tojást, a felolvasztott margarint, a felfuttatott élesztőt, a sót 1-1,5 dl vízzel összegyúrom, addig míg az edény falától el nem válik, majd 1 órát letakarva kelesztem.
A sütőt 220 fokra előmelegítem.
Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra kinyújtom, és 10×10 cm -es kockákra vágom.
A parasztkolbászt vastagabbra felkarikázom, a sajtot lereszelem.
A kocka sarkára 1 karika parasztkolbászt, rá 1 kávéskanál tejfölt, majd egy csipet reszelt sajtot szórok, pici sóval hintem és kifli alakúra feltekerem.
Lapos tepsire rárakom a kifliket, tojással lekenem, reszelt sajttal és pici őrölt köménnyel tetejüket meghintem, és ezután letakarva még 15 percig kelesztem.
Majd beteszem a sütőbe, és 15 perc alatt a foszlós töltött kiflik aranybarnára sülnek.
Ebből az adagból 14-16 db lesz.
Pillanatok alatt elfogy, melegen-hidegen egyaránt nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »