Sajtos tallér recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 12,5 dkg margarin (vagy 10 dkg zsír)
- 1 tk só
- 2 kisebb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tejföl
- 10 g sütőpor
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk és elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a sütőport, az enyhén felvert két tojást, a sót és a tejfölt. Alaposan dolgozzuk össze.
Nekem elég kemény volt a tészta, ezért egy pár korty tejjel lazítottam kényelmesen gyúrhatóvá. Utána már nem is marad más tennivalónk, minthogy egyforma kis gombócokat formázzunk a masszából. A nagyságnál elsősorban a sütőnk mérete a mérvadó. Az enyém 18 cm-es elektromos ostyasütő, de mivel kicsi tallérokra vágytam, így jókora cseresznye nagyságú golyókat formáztam, ezekből egyszerre három fér el kényelmesen a sütőben.
A tallérsütőt előmelegítjük, és mindenféle zsiradék hozzáadása nélkül sütni kezdjük benne a tallérokat.
Tipp:
A tésztához opcionálisan adható köménymag, esetleg chilli pehely, fokhagymapor, őrölt bors, stb.)