Sajtos tallér recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 12,5 dkg margarin (vagy 10 dkg zsír)
- 1 tk só
- 2 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dl tejföl
- 10 g sütőpor
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk és elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a sütőport, az enyhén felvert két tojást, a sót és a tejfölt. Alaposan dolgozzuk össze.
Nekem elég kemény volt a tészta, ezért egy pár korty tejjel lazítottam kényelmesen gyúrhatóvá. Utána már nem is marad más tennivalónk, minthogy egyforma kis gombócokat formázzunk a masszából. A nagyságnál elsősorban a sütőnk mérete a mérvadó. Az enyém 18 cm-es elektromos ostyasütő, de mivel kicsi tallérokra vágytam, így jókora cseresznye nagyságú golyókat formáztam, ezekből egyszerre három fér el kényelmesen a sütőben.
A tallérsütőt előmelegítjük, és mindenféle zsiradék hozzáadása nélkül sütni kezdjük benne a tallérokat.
Tipp:
A tésztához opcionálisan adható köménymag, esetleg chilli pehely, fokhagymapor, őrölt bors, stb.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


