Sajtos tallér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg margarin (vagy 10 dkg zsír)
  • 1 tk só
  • 2 kisebb tojás
  • 1 dl tejföl
  • 10 g sütőpor
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáljuk és elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a sütőport, az enyhén felvert két tojást, a sót és a tejfölt. Alaposan dolgozzuk össze.

Nekem elég kemény volt a tészta, ezért egy pár korty tejjel lazítottam kényelmesen gyúrhatóvá. Utána már nem is marad más tennivalónk, minthogy egyforma kis gombócokat formázzunk a masszából. A nagyságnál elsősorban a sütőnk mérete a mérvadó. Az enyém 18 cm-es elektromos ostyasütő, de mivel kicsi tallérokra vágytam, így jókora cseresznye nagyságú golyókat formáztam, ezekből egyszerre három fér el kényelmesen a sütőben.

A tallérsütőt előmelegítjük, és mindenféle zsiradék hozzáadása nélkül sütni kezdjük benne a tallérokat.

Tipp:

A tésztához opcionálisan adható köménymag, esetleg chilli pehely, fokhagymapor, őrölt bors, stb.)