Sajtos tallér recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 1,5 dl tejszín
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 dkg só
- reszelt sajt
- 1 mk sütőpor
Elkészítése:
A tejszínben elkeverjük a tojás sárgákat és a sót. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sütőport, majd a tejszínes keverékkel összegyúrjuk gyors mozdulatokkal.
Kb 1 cm vastagságúra lapítjuk, és hűtőben pihentetjük legalább 1 órán át.
Pihentetés után kinyújtjuk, kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tojással lekenjük, sajttal megszórjuk, és 180 fokon néhány perc alatt készre sütjük.
A tésztába is gyúrhatunk reszelt sajtot. Ha esetleg tejszín nincs otthon, és kedv sincs boltba menni, akkor a tejszínt helyettesíthetjük tej+tejföl keverékével.
A keverék mennyisége ugyanannyi, mint a tejszíné. Ugyanolyan finom lesz a késztermék mintha tejszínnel készítettük volna.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »