Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos tallér recept

Sajtos tallér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 30 dkg vaj
    • 1,5 dl tejszín
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 dkg só
    • reszelt sajt
    • 1 mk sütőpor

    Elkészítése:

    A tejszínben elkeverjük a tojás sárgákat és a sót. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sütőport, majd a tejszínes keverékkel összegyúrjuk gyors mozdulatokkal.

    Kb 1 cm vastagságúra lapítjuk, és hűtőben pihentetjük legalább 1 órán át.

    Pihentetés után kinyújtjuk, kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tojással lekenjük, sajttal megszórjuk, és 180 fokon néhány perc alatt készre sütjük.

    A tésztába is gyúrhatunk reszelt sajtot. Ha esetleg tejszín nincs otthon, és kedv sincs boltba menni, akkor a tejszínt helyettesíthetjük tej+tejföl keverékével.

    A keverék mennyisége ugyanannyi, mint a tejszíné. Ugyanolyan finom lesz a késztermék mintha tejszínnel készítettük volna.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá