Sajtos tallér recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 1,5 dl tejszín
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 dkg só
- reszelt sajt
- 1 mk sütőpor
Elkészítése:
A tejszínben elkeverjük a tojás sárgákat és a sót. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sütőport, majd a tejszínes keverékkel összegyúrjuk gyors mozdulatokkal.
Kb 1 cm vastagságúra lapítjuk, és hűtőben pihentetjük legalább 1 órán át.
Pihentetés után kinyújtjuk, kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tojással lekenjük, sajttal megszórjuk, és 180 fokon néhány perc alatt készre sütjük.
A tésztába is gyúrhatunk reszelt sajtot. Ha esetleg tejszín nincs otthon, és kedv sincs boltba menni, akkor a tejszínt helyettesíthetjük tej+tejföl keverékével.
A keverék mennyisége ugyanannyi, mint a tejszíné. Ugyanolyan finom lesz a késztermék mintha tejszínnel készítettük volna.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »