Hozzávalók:
Elkészítése:
A tejszínben elkeverjük a tojás sárgákat és a sót. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sütőport, majd a tejszínes keverékkel összegyúrjuk gyors mozdulatokkal.
Kb 1 cm vastagságúra lapítjuk, és hűtőben pihentetjük legalább 1 órán át.
Pihentetés után kinyújtjuk, kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tojással lekenjük, sajttal megszórjuk, és 180 fokon néhány perc alatt készre sütjük.
A tésztába is gyúrhatunk reszelt sajtot. Ha esetleg tejszín nincs otthon, és kedv sincs boltba menni, akkor a tejszínt helyettesíthetjük tej+tejföl keverékével.
A keverék mennyisége ugyanannyi, mint a tejszíné. Ugyanolyan finom lesz a késztermék mintha tejszínnel készítettük volna.