Sajtos szívek recept

Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 25 dkg tehéntúró
- 2 kávéskanál só
- 10 dkg sajt apró kockákra vágva
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tésztához összegyúrjuk a lisztet a margarinnal, túróval, sóval gyors mozdulatokkal. Két részre osztjuk a tésztát, külön-külön folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe 1 órára.
Lisztezett felületen kb 2-3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd tetszőleges formával kiszaggatjuk (nálm szív alakú lett).
Mindegyik szív közepére teszünk egy kocka sajtot, majd felvert tojással lekenjük a széleit.
A maradék tésztát is kinyújtjuk, szaggatjuk, majd mindegyik szívre teszünk még egyet és a széleit villával összenyomkodjuk.
Tepsibe sorakoztatjuk a sajtos szíveket, majd felvert tojással lekenjük.
180 fokon 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »