Sajtos szívek recept
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 25 dkg tehéntúró
- 2 kávéskanál só
- 10 dkg sajt apró kockákra vágva
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tésztához összegyúrjuk a lisztet a margarinnal, túróval, sóval gyors mozdulatokkal. Két részre osztjuk a tésztát, külön-külön folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe 1 órára.
Lisztezett felületen kb 2-3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd tetszőleges formával kiszaggatjuk (nálm szív alakú lett).
Mindegyik szív közepére teszünk egy kocka sajtot, majd felvert tojással lekenjük a széleit.
A maradék tésztát is kinyújtjuk, szaggatjuk, majd mindegyik szívre teszünk még egyet és a széleit villával összenyomkodjuk.
Tepsibe sorakoztatjuk a sajtos szíveket, majd felvert tojással lekenjük.
180 fokon 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

