Sajtos szívek recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 25 dkg tehéntúró
- 2 kávéskanál só
- 10 dkg sajt apró kockákra vágva
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tésztához összegyúrjuk a lisztet a margarinnal, túróval, sóval gyors mozdulatokkal. Két részre osztjuk a tésztát, külön-külön folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe 1 órára.
Lisztezett felületen kb 2-3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd tetszőleges formával kiszaggatjuk (nálm szív alakú lett).
Mindegyik szív közepére teszünk egy kocka sajtot, majd felvert tojással lekenjük a széleit.
A maradék tésztát is kinyújtjuk, szaggatjuk, majd mindegyik szívre teszünk még egyet és a széleit villával összenyomkodjuk.
Tepsibe sorakoztatjuk a sajtos szíveket, majd felvert tojással lekenjük.
180 fokon 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.