Sajtos szívek

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 kávéskanál só
  • 10 dkg sajt apró kockákra vágva
  • 1 tojás

Elkészítése:

A tésztához összegyúrjuk a lisztet a margarinnal, túróval, sóval gyors mozdulatokkal. Két részre osztjuk a tésztát, külön-külön folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe 1 órára.

Lisztezett felületen kb 2-3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd tetszőleges formával kiszaggatjuk (nálm szív alakú lett).
Mindegyik szív közepére teszünk egy kocka sajtot, majd felvert tojással lekenjük a széleit.

A maradék tésztát is kinyújtjuk, szaggatjuk, majd mindegyik szívre teszünk még egyet és a széleit villával összenyomkodjuk.

Tepsibe sorakoztatjuk a sajtos szíveket, majd felvert tojással lekenjük.

180 fokon 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.