Sajtos-szezámos ropogós recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 1 kocka margarin
- 10 dkg vaj
- 10 dkg zsír
- 15 dkg reszelt füstölt sajt
- 15 dkg sima reszelt sajt (karaván, ementáli)
- 3 kk só
- 3 dkg élesztő
- 1dl te
- kevés cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés tejföl
Elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk a meleg cukros tejben. Egy nagy keverőtálba beleöntjük a lisztet a rámát, vajat, zsírt és a reszelt sajtok felét, (másik fele megy a tetejére majd), 1 db tojás sárgáját.
Ezt jól összedolgozzuk, adjunk hozzá tejfölt – nekem nagyjából 3 ek mennyiség kellett hozzá. A lényeg, hogy jól gyúrható állagú tésztát kapjunk. Ezután letakarva pihentessük 1 órán keresztül.
Az idő lejárta után a tésztát nyújtsuk ki 5 mm vastagra, a tetejét kenjük meg a tojásfehérjével, majd szórjuk meg a maradék reszelt sajttal illetve igény szerint szezámmaggal. (el is hagyható)
Késsel vagy legjobb pizzavágóval 5 mm széles csíkokat vágni, melyeket ezután helyezzük át tepsibe. A csíkokból a tepsiben vágjunk kis 5mm széles kockákat.
Előmelegített sütőben süssük nagyjából 10 percig. Figyeljünk oda, mert nagyon gyorsan sül.