Sajtos-szezámos ropogós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 1 kocka margarin
- 10 dkg vaj
- 10 dkg zsír
- 15 dkg reszelt füstölt sajt
- 15 dkg sima reszelt sajt (karaván, ementáli)
- 3 kk só
- 3 dkg élesztő
- 1dl te
- kevés cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés tejföl
Elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk a meleg cukros tejben. Egy nagy keverőtálba beleöntjük a lisztet a rámát, vajat, zsírt és a reszelt sajtok felét, (másik fele megy a tetejére majd), 1 db tojás sárgáját.
Ezt jól összedolgozzuk, adjunk hozzá tejfölt – nekem nagyjából 3 ek mennyiség kellett hozzá. A lényeg, hogy jól gyúrható állagú tésztát kapjunk. Ezután letakarva pihentessük 1 órán keresztül.
Az idő lejárta után a tésztát nyújtsuk ki 5 mm vastagra, a tetejét kenjük meg a tojásfehérjével, majd szórjuk meg a maradék reszelt sajttal illetve igény szerint szezámmaggal. (el is hagyható)
Késsel vagy legjobb pizzavágóval 5 mm széles csíkokat vágni, melyeket ezután helyezzük át tepsibe. A csíkokból a tepsiben vágjunk kis 5mm széles kockákat.
Előmelegített sütőben süssük nagyjából 10 percig. Figyeljünk oda, mert nagyon gyorsan sül.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »