Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-szezámos ropogós recept

Sajtos-szezámos ropogós
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg liszt
    • 1 kocka margarin
    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg zsír
    • 15 dkg reszelt füstölt sajt
    • 15 dkg sima reszelt sajt (karaván, ementáli)
    • 3 kk só
    • 3 dkg élesztő
    • 1dl te
    • kevés cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kevés tejföl

    Elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk a meleg cukros tejben. Egy nagy keverőtálba beleöntjük a lisztet a rámát, vajat, zsírt és a reszelt sajtok felét, (másik fele megy a tetejére majd), 1 db tojás sárgáját.

    Ezt jól összedolgozzuk, adjunk hozzá tejfölt – nekem nagyjából 3 ek mennyiség kellett hozzá. A lényeg, hogy jól gyúrható állagú tésztát kapjunk. Ezután letakarva pihentessük 1 órán keresztül.

    Az idő lejárta után a tésztát nyújtsuk ki 5 mm vastagra, a tetejét kenjük meg a tojásfehérjével, majd szórjuk meg a maradék reszelt sajttal illetve igény szerint szezámmaggal. (el is hagyható)

    Késsel vagy legjobb pizzavágóval 5 mm széles csíkokat vágni, melyeket ezután helyezzük át tepsibe. A csíkokból a tepsiben vágjunk kis 5mm széles kockákat.

    Előmelegített sütőben süssük nagyjából 10 percig. Figyeljünk oda, mert nagyon gyorsan sül.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá