Sajtos-szezámos ropogós

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • 1 kocka margarin
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg zsír
  • 15 dkg reszelt füstölt sajt
  • 15 dkg sima reszelt sajt (karaván, ementáli)
  • 3 kk só
  • 3 dkg élesztő
  • 1dl te
  • kevés cukor
  • 1 tojás
  • kevés tejföl

Elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk a meleg cukros tejben. Egy nagy keverőtálba beleöntjük a lisztet a rámát, vajat, zsírt és a reszelt sajtok felét, (másik fele megy a tetejére majd), 1 db tojás sárgáját.

Ezt jól összedolgozzuk, adjunk hozzá tejfölt – nekem nagyjából 3 ek mennyiség kellett hozzá. A lényeg, hogy jól gyúrható állagú tésztát kapjunk. Ezután letakarva pihentessük 1 órán keresztül.

Az idő lejárta után a tésztát nyújtsuk ki 5 mm vastagra, a tetejét kenjük meg a tojásfehérjével, majd szórjuk meg a maradék reszelt sajttal illetve igény szerint szezámmaggal. (el is hagyható)

Késsel vagy legjobb pizzavágóval 5 mm széles csíkokat vágni, melyeket ezután helyezzük át tepsibe. A csíkokból a tepsiben vágjunk kis 5mm széles kockákat.

Előmelegített sütőben süssük nagyjából 10 percig. Figyeljünk oda, mert nagyon gyorsan sül.