Sajtos, szezámmagos, vajas pogácsa recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Elkészítése:
A lisztet a vajjal, elmorzsoljuk, beletesszük a tojás sárgát, a fele reszelt sajtot, a langyos, cukros tejben kelesztett élesztőt, a tejfölt és a sót. Jól összegyúrjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk fél cm vastagra.
Fél óránként, kétszer-háromszor kinyújtjuk és hajtogatjuk. Az utolsó hajtogatás után 3 cm vastagra kinyújtjuk, tetejét kockásra vagdossuk és közepes vagy kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Tetejét tojással megkenjük rászórjuk a maradék sajtot és a szezámmagot. Közepes lángon megsütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.