Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos, szezámmagos, vajas pogácsa recept

Sajtos, szezámmagos, vajas pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg vaj
    • 15 dkg reszelt sajt
    • 2 dkg élesztő,
    • 3 ek langyos tej
    • 2 tk porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 dl tejföl
    • 1 tk só
    • 7 dkg szezámmag
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Elkészítése:

    A lisztet a vajjal, elmorzsoljuk, beletesszük a tojás sárgát, a fele reszelt sajtot, a langyos, cukros tejben kelesztett élesztőt, a tejfölt és a sót. Jól összegyúrjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk fél cm vastagra.

    Fél óránként, kétszer-háromszor kinyújtjuk és hajtogatjuk. Az utolsó hajtogatás után 3 cm vastagra kinyújtjuk, tetejét kockásra vagdossuk és közepes vagy kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

    Tetejét tojással megkenjük rászórjuk a maradék sajtot és a szezámmagot. Közepes lángon megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá