Sajtos, szezámmagos, vajas pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A lisztet a vajjal, elmorzsoljuk, beletesszük a tojás sárgát, a fele reszelt sajtot, a langyos, cukros tejben kelesztett élesztőt, a tejfölt és a sót. Jól összegyúrjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk fél cm vastagra.
Fél óránként, kétszer-háromszor kinyújtjuk és hajtogatjuk. Az utolsó hajtogatás után 3 cm vastagra kinyújtjuk, tetejét kockásra vagdossuk és közepes vagy kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Tetejét tojással megkenjük rászórjuk a maradék sajtot és a szezámmagot. Közepes lángon megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »