Sajtos, szezámmagos, vajas pogácsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sajtos, szezámmagos, vajas pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 dkg élesztő,
  • 3 ek langyos tej
  • 2 tk porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk só
  • 7 dkg szezámmag
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítése:

A lisztet a vajjal, elmorzsoljuk, beletesszük a tojás sárgát, a fele reszelt sajtot, a langyos, cukros tejben kelesztett élesztőt, a tejfölt és a sót. Jól összegyúrjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk fél cm vastagra.

Fél óránként, kétszer-háromszor kinyújtjuk és hajtogatjuk. Az utolsó hajtogatás után 3 cm vastagra kinyújtjuk, tetejét kockásra vagdossuk és közepes vagy kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Tetejét tojással megkenjük rászórjuk a maradék sajtot és a szezámmagot. Közepes lángon megsütjük.