Sajtos, szezámmagos rúd recept
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 4 ek tejföl
- 4 dkg élesztő
- 25 dkg reszelt sajt
- 4 ek tej
- 1 kk cukor
- 1 kk só
- 10 dkg szezámmag
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
Az élesztőt 4 ek. langyos tejben 1 kk. cukorral felfuttatjuk.
A lisztet a vajjal és a sajt felével elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tejfölt, és a sót.
Jól kidolgozzuk, párszor hajtogatjuk és vékonyra kinyújtjuk.
Derelyemetszővel egyforma rudakra vágjuk, tojással megkenjük és a szezámmaggal, és a maradék 12,5 dkg sajttal megszórjuk.
Szép világosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »


