Sajtos, szezámmagos rúd recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 4 ek tejföl
- 4 dkg élesztő
- 25 dkg reszelt sajt
- 4 ek tej
- 1 kk cukor
- 1 kk só
- 10 dkg szezámmag
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
Az élesztőt 4 ek. langyos tejben 1 kk. cukorral felfuttatjuk.
A lisztet a vajjal és a sajt felével elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tejfölt, és a sót.
Jól kidolgozzuk, párszor hajtogatjuk és vékonyra kinyújtjuk.
Derelyemetszővel egyforma rudakra vágjuk, tojással megkenjük és a szezámmaggal, és a maradék 12,5 dkg sajttal megszórjuk.
Szép világosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.