Sajtos-sonkás koszorú recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 0,5 tk só
- 2 ek olvasztott vaj
- 1 tk cukor
- 0,5 dl langyos tej
- 0,5 dl langyos víz
- 2 tk szárított porélesztő
Töltelék:
- 25 dkg sajtkrém
- 2 ek ketchup
- 30 dkg csirkemell sonka
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg reszelt mozzarella
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
Langyos, cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Ha felfutott, adjuk hozzá a lisztet, a sót, az olvasztott (nem forró!) vajat és a vizet. Alaposan gyúrjuk, dagasszuk, majd pihentessük meleg helyen 20 percet.
Töltelék készítése:
A sonkát vágjuk apróra. A ketchupot keverjük el a sajtkrémmel, majd adjuk hozzá a feldarabolt sonkát és a reszelt sajtot és keverjük jól össze.
Összeállítás:
A tésztát pihentetés után lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 40×25 cm). Kis háromszögeket vágunk a tésztából. Egy sütőpapírral bélelt tepsi közepére egy kisebb tálkát teszünk, és köré pakoljuk a háromszög tésztákat napocska alakot formázva. A háromszögek csúcsa kifelé nézzen, és a tésztadarabok fedésben legyenek. A tálkát eltávolítjuk.
5 dkg reszelt mozzarellával megszórjuk a tészta belső kör felé eső részét. Ráhalmozzuk a kikevert sajtos tölteléket is, majd a maradék 5 dkg mozzarellával megszórjuk. A háromszögeket áthajtjuk a tölteléken, és alányomkodjuk.
Kenjük le lazán felvert tojással, szórjuk meg kevés reszelt sajttal, és 20 percet pihentessük.
190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. (kb. 35 perc)
Tejfölös mártogatóssal kínálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

