Sajtos-sonkás koszorú recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 0,5 tk só
- 2 ek olvasztott vaj
- 1 tk cukor
- 0,5 dl langyos tej
- 0,5 dl langyos víz
- 2 tk szárított porélesztő
Töltelék:
- 25 dkg sajtkrém
- 2 ek ketchup
- 30 dkg csirkemell sonka
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg reszelt mozzarella
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
Langyos, cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Ha felfutott, adjuk hozzá a lisztet, a sót, az olvasztott (nem forró!) vajat és a vizet. Alaposan gyúrjuk, dagasszuk, majd pihentessük meleg helyen 20 percet.
Töltelék készítése:
A sonkát vágjuk apróra. A ketchupot keverjük el a sajtkrémmel, majd adjuk hozzá a feldarabolt sonkát és a reszelt sajtot és keverjük jól össze.
Összeállítás:
A tésztát pihentetés után lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 40×25 cm). Kis háromszögeket vágunk a tésztából. Egy sütőpapírral bélelt tepsi közepére egy kisebb tálkát teszünk, és köré pakoljuk a háromszög tésztákat napocska alakot formázva. A háromszögek csúcsa kifelé nézzen, és a tésztadarabok fedésben legyenek. A tálkát eltávolítjuk.
5 dkg reszelt mozzarellával megszórjuk a tészta belső kör felé eső részét. Ráhalmozzuk a kikevert sajtos tölteléket is, majd a maradék 5 dkg mozzarellával megszórjuk. A háromszögeket áthajtjuk a tölteléken, és alányomkodjuk.
Kenjük le lazán felvert tojással, szórjuk meg kevés reszelt sajttal, és 20 percet pihentessük.
190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. (kb. 35 perc)
Tejfölös mártogatóssal kínálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »