Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-sonkás koszorú recept

Sajtos-sonkás koszorú
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 20 dkg liszt
    • 0,5 tk só
    • 2 ek olvasztott vaj
    • 1 tk cukor
    • 0,5 dl langyos tej
    • 0,5 dl langyos víz
    • 2 tk szárított porélesztő

    Töltelék:

    • 25 dkg sajtkrém
    • 2 ek ketchup
    • 30 dkg csirkemell sonka
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 10 dkg reszelt mozzarella
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Elkészítése:

    Langyos, cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Ha felfutott, adjuk hozzá a lisztet, a sót, az olvasztott (nem forró!) vajat és a vizet. Alaposan gyúrjuk, dagasszuk, majd pihentessük meleg helyen 20 percet.

    Töltelék készítése:

    A sonkát vágjuk apróra. A ketchupot keverjük el a sajtkrémmel, majd adjuk hozzá a feldarabolt sonkát és a reszelt sajtot és keverjük jól össze.

    Összeállítás:

    A tésztát pihentetés után lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 40×25 cm). Kis háromszögeket vágunk a tésztából. Egy sütőpapírral bélelt tepsi közepére egy kisebb tálkát teszünk, és köré pakoljuk a háromszög tésztákat napocska alakot formázva. A háromszögek csúcsa kifelé nézzen, és a tésztadarabok fedésben legyenek. A tálkát eltávolítjuk.

    5 dkg reszelt mozzarellával megszórjuk a tészta belső kör felé eső részét. Ráhalmozzuk a kikevert sajtos tölteléket is, majd a maradék 5 dkg mozzarellával megszórjuk. A háromszögeket áthajtjuk a tölteléken, és alányomkodjuk.

    Kenjük le lazán felvert tojással, szórjuk meg kevés reszelt sajttal, és 20 percet pihentessük.

    190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. (kb. 35 perc)

    Tejfölös mártogatóssal kínálhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá