Sajtos-sonkás koszorú recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 0,5 tk só
- 2 ek olvasztott vaj
- 1 tk cukor
- 0,5 dl langyos tej
- 0,5 dl langyos víz
- 2 tk szárított porélesztő
Töltelék:
- 25 dkg sajtkrém
- 2 ek ketchup
- 30 dkg csirkemell sonka
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg reszelt mozzarella
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
Langyos, cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Ha felfutott, adjuk hozzá a lisztet, a sót, az olvasztott (nem forró!) vajat és a vizet. Alaposan gyúrjuk, dagasszuk, majd pihentessük meleg helyen 20 percet.
Töltelék készítése:
A sonkát vágjuk apróra. A ketchupot keverjük el a sajtkrémmel, majd adjuk hozzá a feldarabolt sonkát és a reszelt sajtot és keverjük jól össze.
Összeállítás:
A tésztát pihentetés után lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 40×25 cm). Kis háromszögeket vágunk a tésztából. Egy sütőpapírral bélelt tepsi közepére egy kisebb tálkát teszünk, és köré pakoljuk a háromszög tésztákat napocska alakot formázva. A háromszögek csúcsa kifelé nézzen, és a tésztadarabok fedésben legyenek. A tálkát eltávolítjuk.
5 dkg reszelt mozzarellával megszórjuk a tészta belső kör felé eső részét. Ráhalmozzuk a kikevert sajtos tölteléket is, majd a maradék 5 dkg mozzarellával megszórjuk. A háromszögeket áthajtjuk a tölteléken, és alányomkodjuk.
Kenjük le lazán felvert tojással, szórjuk meg kevés reszelt sajttal, és 20 percet pihentessük.
190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. (kb. 35 perc)
Tejfölös mártogatóssal kínálhatjuk.