Sajtos, sonkás, baconos csigák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók kb 24 darabhoz:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 3 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- só ízlés szerint
- 1 tk cukor
A töltelékhez:
- 2 dl tejföl
- 20 dkg sonka
- 10 dkg bacon
- 20 dkg sajt
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. Az összetevőkből begyúrjuk a tésztát és meleg helyen egy órát kelesztjük. A sonkát és a bacont apró kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
A tésztát téglalap alakúra, kb 2mm vastagra nyújtjuk és megkenjük tejföllel. Megszórjuk az apróra vágott baconnel, sonkával, majd a reszel t sajttal. A tésztát feltekerjük mint a bejglit, majd 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk.
A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt 150-160 fokon megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »