Sajtos, sonkás, baconos csigák recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók kb 24 darabhoz:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 3 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl tejföl
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- só ízlés szerint
- 1 tk cukor
A töltelékhez:
- 2 dl tejföl
- 20 dkg sonka
- 10 dkg bacon
- 20 dkg sajt
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. Az összetevőkből begyúrjuk a tésztát és meleg helyen egy órát kelesztjük. A sonkát és a bacont apró kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
A tésztát téglalap alakúra, kb 2mm vastagra nyújtjuk és megkenjük tejföllel. Megszórjuk az apróra vágott baconnel, sonkával, majd a reszel t sajttal. A tésztát feltekerjük mint a bejglit, majd 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk.
A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt 150-160 fokon megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.