Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos, sonkás, baconos csigák recept

Sajtos, sonkás, baconos csigák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók kb 24 darabhoz:
    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 10 dkg vaj vagy margarin
    • 3 dkg élesztő
    • 1,5 dl tej
    • 1,5 dl tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • só ízlés szerint
    • 1 tk cukor

    A töltelékhez:

    • 2 dl tejföl
    • 20 dkg sonka
    • 10 dkg bacon
    • 20 dkg sajt

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. Az összetevőkből begyúrjuk a tésztát és meleg helyen egy órát kelesztjük. A sonkát és a bacont apró kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük.

    A tésztát téglalap alakúra, kb 2mm vastagra nyújtjuk és megkenjük tejföllel. Megszórjuk az apróra vágott baconnel, sonkával, majd a reszel t sajttal. A tésztát feltekerjük mint a bejglit, majd 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk.

    A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt 150-160 fokon megsütjük.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá