Sajtos, sonkás, baconos csigák recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók kb 24 darabhoz:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 3 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - só ízlés szerint
- 1 tk cukor
A töltelékhez:
- 2 dl tejföl
- 20 dkg sonka
- 10 dkg bacon
- 20 dkg sajt
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. Az összetevőkből begyúrjuk a tésztát és meleg helyen egy órát kelesztjük. A sonkát és a bacont apró kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
A tésztát téglalap alakúra, kb 2mm vastagra nyújtjuk és megkenjük tejföllel. Megszórjuk az apróra vágott baconnel, sonkával, majd a reszel t sajttal. A tésztát feltekerjük mint a bejglit, majd 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk.
A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt 150-160 fokon megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

