Vendégváró sós-sajtos rudak recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 35 dkg reszelt sajt (lehet többféle is)
- 25 dkg margarin
- 25 dkg liszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája (dupla adaghoz elég az 5 sárgája)
- 4 gerezd fokhagyma (nagyobb)
- 1-1 teáskanál sütőpor, és só
- 1-1 mokkáskanál pirospaprika, és őröltbors
- 1/2 dl tej, a tetejét megkenni.
Elkészítése:
Margarint, a sütőporral kevert lisztet, és 25 dkg reszelt sajtot összemorzsolni, hozzá adjuk a tojás sárgákat, a sót, paprikát, fokhagymát, borsot
Addig gyúrjuk, amíg összeáll. Lisztes kézzel nagy cipóvá formázni, és alufóliában egy éjszakán át a hűtőben tartani.
Másnap kivesszük, kicsit át lehet még gyúrni, és lisztezett deszkán 2 mm-esre nyújtani, tetejét tejjel megkenni, majd a maradék 10 dkg reszelt sajtot rászórni.
Derelyemetélővel vékony rudakat vágni, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütni. (Ebből az adagból 4-6 tepsivel lesz).
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.