Sajtos rúd recept

Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk egy tálba, a vajat, a zsírt, a sót, egy egész tojást és egy tojás sárgáját összemorzsoljuk.
Az élesztőt belemorzsoljuk egy kevés tejfölbe, majd azt is hozzáadjuk a tésztához /nem kell keleszteni az élesztőt/.
Végül 15 dkg sajtot reszelünk bele és annyi tejfölt adunk még hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
Pár órára betesszük a hűtőbe tesszük a tésztát /3-4 óra elég/. Mielőtt lisztezett deszkán kinyújtjuk, gyúrjuk át az egészet.
Kb 1 cm vastagságúra nyújtsuk, megkenjük a megmaradt tojásfehérjével, reszelünk rá sajtot és derelyevágóval feldaraboljuk.
Előmelegített sütőben, sütőtől függően 170-180 fokon szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »