Sajtos rúd recept
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk egy tálba, a vajat, a zsírt, a sót, egy egész tojást és egy tojás sárgáját összemorzsoljuk.
Az élesztőt belemorzsoljuk egy kevés tejfölbe, majd azt is hozzáadjuk a tésztához /nem kell keleszteni az élesztőt/.
Végül 15 dkg sajtot reszelünk bele és annyi tejfölt adunk még hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
Pár órára betesszük a hűtőbe tesszük a tésztát /3-4 óra elég/. Mielőtt lisztezett deszkán kinyújtjuk, gyúrjuk át az egészet.
Kb 1 cm vastagságúra nyújtsuk, megkenjük a megmaradt tojásfehérjével, reszelünk rá sajtot és derelyevágóval feldaraboljuk.
Előmelegített sütőben, sütőtől függően 170-180 fokon szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


