Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos rúd recept

Sajtos rúd
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
270 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 25 dkg vaj vagy margarin
    • 10 dkg zsír
    • kb 30 dkg (trappista) sajt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • kb 2 dl tejföl
    • 1 ek só

    Elkészítése:

    A lisztet átszitáljuk egy tálba, a vajat, a zsírt, a sót, egy egész tojást és egy tojás sárgáját összemorzsoljuk.

    Az élesztőt belemorzsoljuk egy kevés tejfölbe, majd azt is hozzáadjuk a tésztához /nem kell keleszteni az élesztőt/.

    Végül 15 dkg sajtot reszelünk bele és annyi tejfölt adunk még hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.

    Pár órára betesszük a hűtőbe tesszük a tésztát /3-4 óra elég/. Mielőtt lisztezett deszkán kinyújtjuk, gyúrjuk át az egészet.

    Kb 1 cm vastagságúra nyújtsuk, megkenjük a megmaradt tojásfehérjével, reszelünk rá sajtot és derelyevágóval feldaraboljuk.

    Előmelegített sütőben, sütőtől függően 170-180 fokon szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá