Sajtos-köménymagos rudak recept
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból gyúrt tésztát készítünk, majd egy éjszakára a hűtőben pihentetjük. Másnap reggel ujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk. Elkeverjük a tojássárgáját a pici sóval és tejjel, majd lekenjük vele a tészta tetejét. Megszórjuk reszelt sajttal és ízlés szerint köménymaggal. Derelyevágóval felvágjuk vékony hosszú rudakká. Vajazott tepsire tesszük a rudakat és előmelegített sütőben készre sütjük.
Megjegyzés: Nagyon finom, érdemes kipróbálni. A tésztát mindenképpen éjszakáztatni kell, különben nem érjük el a kellő ízhatást. Nem érdemes más hozzávalóval variálni, mert ez így finom ahogy van. A formáját tekintve maradjunk a rudaknál, mert ebben a legmutatósabb!
Sztori: A receptet Édesanyámtól kaptam, gyermekkoromat idézi fel. Nagyon finom és ízletes. Mindenkinek csak ajánlani tudom. A családunk kedvence.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »


