Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-köménymagos rudak recept

Sajtos-köménymagos rudak
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg rétesliszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 kis pohár 20%-os tejföl
    • 1 kiskanál só
    • 1 kiskanál egész köménymag
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Lekenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • pici só
    • pici tej

    Szóráshoz:

    • 15 dkg reszelt sajt
    • ízlés szerint köménymag

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóiból gyúrt tésztát készítünk, majd egy éjszakára a hűtőben pihentetjük. Másnap reggel ujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk. Elkeverjük a tojássárgáját a pici sóval és tejjel, majd lekenjük vele a tészta tetejét. Megszórjuk reszelt sajttal és ízlés szerint köménymaggal. Derelyevágóval felvágjuk vékony hosszú rudakká. Vajazott tepsire tesszük a rudakat és előmelegített sütőben készre sütjük.

    Megjegyzés: Nagyon finom, érdemes kipróbálni. A tésztát mindenképpen éjszakáztatni kell, különben nem érjük el a kellő ízhatást. Nem érdemes más hozzávalóval variálni, mert ez így finom ahogy van. A formáját tekintve maradjunk a rudaknál, mert ebben a legmutatósabb!

    Sztori: A receptet Édesanyámtól kaptam, gyermekkoromat idézi fel. Nagyon finom és ízletes. Mindenkinek csak ajánlani tudom. A családunk kedvence.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá