Sajtos-köménymagos rudak recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból gyúrt tésztát készítünk, majd egy éjszakára a hűtőben pihentetjük. Másnap reggel ujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk. Elkeverjük a tojássárgáját a pici sóval és tejjel, majd lekenjük vele a tészta tetejét. Megszórjuk reszelt sajttal és ízlés szerint köménymaggal. Derelyevágóval felvágjuk vékony hosszú rudakká. Vajazott tepsire tesszük a rudakat és előmelegített sütőben készre sütjük.
Megjegyzés: Nagyon finom, érdemes kipróbálni. A tésztát mindenképpen éjszakáztatni kell, különben nem érjük el a kellő ízhatást. Nem érdemes más hozzávalóval variálni, mert ez így finom ahogy van. A formáját tekintve maradjunk a rudaknál, mert ebben a legmutatósabb!
Sztori: A receptet Édesanyámtól kaptam, gyermekkoromat idézi fel. Nagyon finom és ízletes. Mindenkinek csak ajánlani tudom. A családunk kedvence.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »