Sajtos rudacskák recept
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg rétesliszt
- 3 csapott kk só
- 1 tasak szárított élesztő (7g)
- 25 dkg margarin
- 2,5 dl tejföl
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lekenni - 10 dkg reszelt sajt a tetejére
Elkészítése:
A liszteket egy tálba mérjük, elkeverjük benne az élesztőt, majd a sót. Elmorzsoljuk benne a margarint, végül a tejföllel összedolgozzuk. Letakarva 1 órát pihentetjük.
2 nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 0,5-1 cm vastagra nyújtjuk(nekem előbbi sikerült). 1 cm széles és kb. 7-10 cm hosszú rudakat vágunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Inkább felfelé nőnek, ezért nem szükséges sok helyet hagyni a rudacskák között. A tetejüket lekenjük 1 felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal. 170 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Az elkészítési idő nem tartalmazza az 1 óra pihentetést.
2 nagy gáztepsinyi lett ebből az adag tésztából.
Sütés:
170 fok hőlégkeveréssel, 190 fok alul-felülsütéssel, 3-as fokozat gázsütőben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

