Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos rúd hájas tésztából recept

Sajtos rúd hájas tésztából
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertésháj
    • 2 ek ecet
    • 10 dkg liszt
    • 90 dkg liszt
    • 1 ek só
    • 150 g kefir
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk kristálycukor
    • víz a gyúráshoz

    Tetejére:

    • felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg sajt
    • magvak (kömény és szezám)

    Elkészítése:

    A sertéshájat alaposan lehártyázzuk, ledaráljuk, majd az ecettel és a 10 dkg liszttel jól összegyúrjuk egy gombóccá, kinyújtjuk és félretesszük.

    A lisztben elkeverjük a további hozzávalókat és a vízzel összedolgozva szép sima, félkemény tésztává gyúrjuk.

    Kinyújtjuk, rátesszük a hájas lapot, összehajtogatjuk, kinyújtjuk és 20 percet pihentetjük. Ezt a műveletet még kettőször elvégezzük, ettől lesz majd a stangli szép leveles.

    Kisodorjuk kb 5-6 mm vastagra, megkenjük felvert tojással, megszórjuk ízlés szerint magvakkal és sóval, sajttal és stangli formákra vágjuk.

    Előmelegített sütőben 190 fokon, kb 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá