Sajtos rúd hájas tésztából recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A sertéshájat alaposan lehártyázzuk, ledaráljuk, majd az ecettel és a 10 dkg liszttel jól összegyúrjuk egy gombóccá, kinyújtjuk és félretesszük.
A lisztben elkeverjük a további hozzávalókat és a vízzel összedolgozva szép sima, félkemény tésztává gyúrjuk.
Kinyújtjuk, rátesszük a hájas lapot, összehajtogatjuk, kinyújtjuk és 20 percet pihentetjük. Ezt a műveletet még kettőször elvégezzük, ettől lesz majd a stangli szép leveles.
Kisodorjuk kb 5-6 mm vastagra, megkenjük felvert tojással, megszórjuk ízlés szerint magvakkal és sóval, sajttal és stangli formákra vágjuk.
Előmelegített sütőben 190 fokon, kb 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »