Sajtos rúd hájas tésztából recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A sertéshájat alaposan lehártyázzuk, ledaráljuk, majd az ecettel és a 10 dkg liszttel jól összegyúrjuk egy gombóccá, kinyújtjuk és félretesszük.
A lisztben elkeverjük a további hozzávalókat és a vízzel összedolgozva szép sima, félkemény tésztává gyúrjuk.
Kinyújtjuk, rátesszük a hájas lapot, összehajtogatjuk, kinyújtjuk és 20 percet pihentetjük. Ezt a műveletet még kettőször elvégezzük, ettől lesz majd a stangli szép leveles.
Kisodorjuk kb 5-6 mm vastagra, megkenjük felvert tojással, megszórjuk ízlés szerint magvakkal és sóval, sajttal és stangli formákra vágjuk.
Előmelegített sütőben 190 fokon, kb 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »