Sajtos rúd hájas tésztából recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Elkészítése:
A sertéshájat alaposan lehártyázzuk, ledaráljuk, majd az ecettel és a 10 dkg liszttel jól összegyúrjuk egy gombóccá, kinyújtjuk és félretesszük.
A lisztben elkeverjük a további hozzávalókat és a vízzel összedolgozva szép sima, félkemény tésztává gyúrjuk.
Kinyújtjuk, rátesszük a hájas lapot, összehajtogatjuk, kinyújtjuk és 20 percet pihentetjük. Ezt a műveletet még kettőször elvégezzük, ettől lesz majd a stangli szép leveles.
Kisodorjuk kb 5-6 mm vastagra, megkenjük felvert tojással, megszórjuk ízlés szerint magvakkal és sóval, sajttal és stangli formákra vágjuk.
Előmelegített sütőben 190 fokon, kb 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.