Sajtos rúd recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 margarin 25dkg
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs. élesztőpor
- 10 dkg füstölt sajt
- 20 dkg trappista sajt
- 1 ek só
- 3dl tejföl
Elkészítés:
A liszthez adjuk az élesztőport, a sót és elmorzsoljuk a margarint. A sajtokat lereszeljük és a lisztes keverékhez adjuk mindkétféle sajt 2/3 át.
A tejfölt elkeverjük 1 tojással és 1 tojássárgájával, majd ezt is a lisztes keverékhez adjuk és jól össze gyúrjuk.
Egy éjszakát hűvös helyen pihentetjük. Másnap kb. 0,5 cm nyújtjuk, a maradék tojásfehérjével megkenjük rászórjuk a maradék sajtot.
Derelyevágóval felszeleteljük,sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,nem túl szorosan. Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon aranysárgára.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »