Sajtos rúd recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 margarin 25dkg
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs. élesztőpor
- 10 dkg füstölt sajt
- 20 dkg trappista sajt
- 1 ek só
- 3dl tejföl
Elkészítés:
A liszthez adjuk az élesztőport, a sót és elmorzsoljuk a margarint. A sajtokat lereszeljük és a lisztes keverékhez adjuk mindkétféle sajt 2/3 át.
A tejfölt elkeverjük 1 tojással és 1 tojássárgájával, majd ezt is a lisztes keverékhez adjuk és jól össze gyúrjuk.
Egy éjszakát hűvös helyen pihentetjük. Másnap kb. 0,5 cm nyújtjuk, a maradék tojásfehérjével megkenjük rászórjuk a maradék sajtot.
Derelyevágóval felszeleteljük,sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,nem túl szorosan. Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon aranysárgára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »