Sajtos rúd recept

Elkészítése:
A cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a margarint, a tojást, a sót és felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, dagasztjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük letakarva.
Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk reszelt sajttal. Hajtogatjuk és picit hagyjuk kelni.
Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra.
Ismét kinyújtjuk, de most 2 cm vastagra, megkenjük tojássárgája és pici tejjel keverékével, megszórjuk reszelt sajttal és csíkokra vágjuk.
Sütőpapiros tepsibe téve berakjuk a sütőbe és 15 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »