Sajtos rúd recept
Elkészítése:
A cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a margarint, a tojást, a sót és felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, dagasztjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük letakarva.
Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk reszelt sajttal. Hajtogatjuk és picit hagyjuk kelni.
Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra.
Ismét kinyújtjuk, de most 2 cm vastagra, megkenjük tojássárgája és pici tejjel keverékével, megszórjuk reszelt sajttal és csíkokra vágjuk.
Sütőpapiros tepsibe téve berakjuk a sütőbe és 15 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









