Sajtos rúd recept

Hozzávalók:
- 40 dkg rétesliszt
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 150 g tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dkg élesztő vagy egy csomag szárított élesztő
- 20 dkg sajt
- ízlés szerint őrölt kömény, só, fűszerpaprika
Elkészítése:
Elvegyítem a kétféle lisztet és a sót, majd elmorzsolom benne az élesztőt és a margarint. Ezután hozzáadom a tejfölt, amiben elkevertem a tojások sárgáját. Az egészet jól összegyúrom.
A tésztát elosztom kétfelé, majd vékonyra kinyújtom. Az egyik felét megszóróm fűszerpaprikával és sajttal, majd félbehajtom. Utána a felet ismét megszórom fűszerpaprikával és sajttal és megint félbe hajtom. Kb 20 percre hűtőbe teszem pihenni.
Miután kivettem a hűtőből, vékonyra nyújtom és a megmaradt tojások fehérjét enyhén felverve rákenem. Megszórom sajttal, amit picit rányomkodok, majd derelyevágóval csíkokat vágok belőle.
Előmelegített 180 fokos sütőben pirosra sütöm.
A másik tésztát is ugyanígy készítem el.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »