Sajtos rúd recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg rétesliszt
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 150 g tejföl
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dkg élesztő vagy egy csomag szárított élesztő
- 20 dkg sajt
- ízlés szerint őrölt kömény, só, fűszerpaprika
Elkészítése:
Elvegyítem a kétféle lisztet és a sót, majd elmorzsolom benne az élesztőt és a margarint. Ezután hozzáadom a tejfölt, amiben elkevertem a tojások sárgáját. Az egészet jól összegyúrom.
A tésztát elosztom kétfelé, majd vékonyra kinyújtom. Az egyik felét megszóróm fűszerpaprikával és sajttal, majd félbehajtom. Utána a felet ismét megszórom fűszerpaprikával és sajttal és megint félbe hajtom. Kb 20 percre hűtőbe teszem pihenni.
Miután kivettem a hűtőből, vékonyra nyújtom és a megmaradt tojások fehérjét enyhén felverve rákenem. Megszórom sajttal, amit picit rányomkodok, majd derelyevágóval csíkokat vágok belőle.
Előmelegített 180 fokos sütőben pirosra sütöm.
A másik tésztát is ugyanígy készítem el.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.