Sajtos rúd recept
Hozzávalók:
- 40 dkg rétesliszt
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 150 g tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 3 dkg élesztő vagy egy csomag szárított élesztő
- 20 dkg sajt
- ízlés szerint őrölt kömény, só, fűszerpaprika
Elkészítése:
Elvegyítem a kétféle lisztet és a sót, majd elmorzsolom benne az élesztőt és a margarint. Ezután hozzáadom a tejfölt, amiben elkevertem a tojások sárgáját. Az egészet jól összegyúrom.
A tésztát elosztom kétfelé, majd vékonyra kinyújtom. Az egyik felét megszóróm fűszerpaprikával és sajttal, majd félbehajtom. Utána a felet ismét megszórom fűszerpaprikával és sajttal és megint félbe hajtom. Kb 20 percre hűtőbe teszem pihenni.
Miután kivettem a hűtőből, vékonyra nyújtom és a megmaradt tojások fehérjét enyhén felverve rákenem. Megszórom sajttal, amit picit rányomkodok, majd derelyevágóval csíkokat vágok belőle.
Előmelegített 180 fokos sütőben pirosra sütöm.
A másik tésztát is ugyanígy készítem el.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









