Sajtos rúd recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 10 dkg zsír
- 1 nagy pohár tejföl
- só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg élesztő
- 10-15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tejföl negyedében az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet, a margarint, a zsírt, a tojást, a maradék tejfölt és a tejfölben felfuttatott élesztőt jól összedolgozzuk.
Egy éjszakára hűtőben pihentetjük. Másnap ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük tojással, megszórjuk sajttal, és derelyevágóval csíkokra vágjuk.
Forró sütőben (180-200 fok) szép világosra sütjük.
A sajtos rúd kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 26 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »