Sajtos rúd recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 10 dkg zsír
- 1 nagy pohár tejföl
- só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dkg élesztő
- 10-15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tejföl negyedében az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet, a margarint, a zsírt, a tojást, a maradék tejfölt és a tejfölben felfuttatott élesztőt jól összedolgozzuk.
Egy éjszakára hűtőben pihentetjük. Másnap ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük tojással, megszórjuk sajttal, és derelyevágóval csíkokra vágjuk.
Forró sütőben (180-200 fok) szép világosra sütjük.
A sajtos rúd kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 26 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

