Sajtos rúd recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg sima liszt
- 25 dkg zsír (v. vaj, margarin)
- 20 dkg sajt + a tetejére
- 3 tk só
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a lekenéshez
- 2,5 dkg élesztő
- tejföl
Elkészítése:
A lisztet egy tálba tesszük, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a zsírt. Kézzel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót, a reszelt sajtot, a tojást és 1-2 ek tejfölt.
Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és ha szükséges adunk még hozzá tejfölt. Egy könnyen nyújtható tésztát kell kaptunk. Akkor jó, ha már elválik a tál falától és a kezünktől is.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, ha van kedvünk hajtogathatjuk is, de az se gond ha elmarad.
A tetejét megkenjük tojással, majd derelyevágóval ízlés szerinti méretűre vágjuk.
A tetejére sajtot reszelünk, sütőpapíros tepsiben, előmelegített sütőben, közepes lángon pirosra sütjük. (légkeverés-160 fok)
Száraz hűvös helyen hosszabb ideig eltartható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »