Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos rúd recept

Sajtos rúd
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sima liszt
    • 25 dkg zsír (v. vaj, margarin)
    • 20 dkg sajt + a tetejére
    • 3 tk só
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a lekenéshez
    • 2,5 dkg élesztő
    • tejföl

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba tesszük, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a zsírt. Kézzel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót, a reszelt sajtot, a tojást és 1-2 ek tejfölt.

    Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és ha szükséges adunk még hozzá tejfölt. Egy könnyen nyújtható tésztát kell kaptunk. Akkor jó, ha már elválik a tál falától és a kezünktől is.

    Lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, ha van kedvünk hajtogathatjuk is, de az se gond ha elmarad.

    A tetejét megkenjük  tojással, majd derelyevágóval ízlés szerinti méretűre vágjuk.

    A tetejére sajtot reszelünk, sütőpapíros tepsiben, előmelegített sütőben, közepes lángon pirosra sütjük. (légkeverés-160 fok)

    Száraz hűvös helyen hosszabb ideig eltartható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá