Sajtos rúd recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg sima liszt
- 25 dkg zsír (v. vaj, margarin)
- 20 dkg sajt + a tetejére
- 3 tk só
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a lekenéshez - 2,5 dkg élesztő
- tejföl
Elkészítése:
A lisztet egy tálba tesszük, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a zsírt. Kézzel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót, a reszelt sajtot, a tojást és 1-2 ek tejfölt.
Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és ha szükséges adunk még hozzá tejfölt. Egy könnyen nyújtható tésztát kell kaptunk. Akkor jó, ha már elválik a tál falától és a kezünktől is.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, ha van kedvünk hajtogathatjuk is, de az se gond ha elmarad.
A tetejét megkenjük tojással, majd derelyevágóval ízlés szerinti méretűre vágjuk.
A tetejére sajtot reszelünk, sütőpapíros tepsiben, előmelegített sütőben, közepes lángon pirosra sütjük. (légkeverés-160 fok)
Száraz hűvös helyen hosszabb ideig eltartható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

