Sajtos rúd recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Egy nagy tálba kimérjük a kétféle lisztet, vajjal elmorzsoljuk, sózzuk, a reszelt sajt felét is hozzáadjuk, majd a tojások sárgájával és tejföllel könnyen gyúrható, nem ragacsos tésztát kell kapjunk. Frissen tartó fóliába csomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetjük, majd enyhén lisztezett felületen 6-7 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, felvert tojással lekenjük és a reszelt sajt másik felével hintjük. Derelye vágóval/pizza vágóval/éles késsel 1 cm széles csíkokat vágunk, kb 10 cm hosszúságra szabdaljuk.
Sütőpapírral bélelt lemezre téve 180 fokon 10-15 perc alatt világos aranybarnára sütjük.
Tipp:
Bármilyen ízű kemény sajtot használhatunk, személy szerint füstölt sajtot is csempésztem bele. Sokáig eltartható sós sütemény (lenne). Kezdőknek is bátran ajánlom elkészítését, de csak dupla mennyiséggel érdemes, mert nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszer. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »
Szemezgetés a gofrik világából-10 ínycsiklandó variáció
Ki mondta, hogy a gofri csak édesség lehet? Ebben a válogatásban olyan rece
Tovább olvasom »
A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »