Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos rúd recept

Sajtos rúd
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg finom liszt
    • 10 dkg darás liszt
    • 25 dkg margarin/zsír
    • 1-2 tk só
    • 1 kk sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 15 dkg reszelt sajt
    • 1-2 ek tejföl (amennyit felvesz)
    • kenéshez 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Egy nagy tálba kimérjük a kétféle lisztet, vajjal elmorzsoljuk, sózzuk, a reszelt sajt felét is hozzáadjuk, majd a tojások sárgájával és tejföllel könnyen gyúrható, nem ragacsos tésztát kell kapjunk. Frissen tartó fóliába csomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetjük, majd enyhén lisztezett felületen 6-7 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, felvert tojással lekenjük és a reszelt sajt másik felével hintjük. Derelye vágóval/pizza vágóval/éles késsel 1 cm széles csíkokat vágunk, kb 10 cm hosszúságra szabdaljuk.

    Sütőpapírral bélelt lemezre téve 180 fokon 10-15 perc alatt világos aranybarnára sütjük.

    Tipp:

    Bármilyen ízű kemény sajtot használhatunk, személy szerint füstölt sajtot is csempésztem bele. Sokáig eltartható sós sütemény (lenne). Kezdőknek is bátran ajánlom elkészítését, de csak dupla mennyiséggel érdemes, mert nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá