Sajtos rúd recept
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- csipet só
- 10 dkg sajt
- 6 ek víz
- 1 ek ecet
Tetejére:
- tojás
- reszelt sajt
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd becsomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
Pihentetés után 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, tetejét megkenjük tojással és sajttal megszórjuk, majd hosszú, vékony csíkokra felvágjuk (vagy kinyújtjuk, tepsibe tesszük, megkenjük tojással, megszórjuk sajttal és a tepsiben vágjuk fel. Sütés után könnyen szétpattintható).
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a rudakat.
Kb 180 fokon sütjük, míg a sajt megpirul.
Gyors, finom rágcsálnivaló.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

