Sajtos rúd recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 3 db 25 dkg-os margarin
- 1 evőkanál ecet
- 18 evőkanál víz
- 3 teáskanál só
- tetejére
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, sajt
Elkészítése:
Összegyúrjuk az alapanyagokat, hideg helyre tesszük, legalább 6 órát pihentetjük, de ha sürgős, elég 3 óra is. Lényeg a hideg helyen való pihentetés. Kinyújtjuk a tésztát fél ujjnyi vastagságúra, megkenjük a tetején tojással, rászórjuk a reszelt sajtot. Tetszés szerinti vékonyságú csíkokra vágjuk, zsírozott, lisztezett tepsiben világos színűre sütjük. Elállós sütemény, ha nem fogy el rögtön, akár 3 hónapig is eláll, papírdobozban.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »