Sajtos rúd recept
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 3 db 25 dkg-os margarin
- 1 evőkanál ecet
- 18 evőkanál víz
- 3 teáskanál só
- tetejére
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, sajt
Elkészítése:
Összegyúrjuk az alapanyagokat, hideg helyre tesszük, legalább 6 órát pihentetjük, de ha sürgős, elég 3 óra is. Lényeg a hideg helyen való pihentetés. Kinyújtjuk a tésztát fél ujjnyi vastagságúra, megkenjük a tetején tojással, rászórjuk a reszelt sajtot. Tetszés szerinti vékonyságú csíkokra vágjuk, zsírozott, lisztezett tepsiben világos színűre sütjük. Elállós sütemény, ha nem fogy el rögtön, akár 3 hónapig is eláll, papírdobozban.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

