Sajtos roló recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A sajtos töltelékkel kezdjük, mert kihűlt állapotban kell majd megtölteni vele a rolókat!
Egy edényben elkeverjük a lisztet a tejjel, beleszórjuk a fűszereket és egy sűrű besamelt főzünk. Közvetlen miután kész, levesszük a tűzről, belekeverjük a margarint, a tömlős sajtokat és a finomra reszelt füstölt sajtot is. Turmixgép habverő részével alaposan kikeverjük, végül a tojás sárgákkal zárjuk a sort, azokat is jól beleturmixoljuk a krémbe. Félretesszük, időnként megkeverjük, amíg a rudakat megsütjük.
A leveles tésztát kiengedés után vékonyra (2 mm) nyújtjuk és 15*2,5 cm-es csíkokra vágjuk. Ez a méret a képen látható fakanalakhoz pont passzol, de akinek van rolóformája, természetesen kicsit hosszabb csíkokat is vághat.
A tésztát feltekerjük a fakanálra úgy, hogy spirálisan csavarodva a két réteg legalább 2-3 mm-t fedje egymást.
Megkenjük felvert tojással és szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre téve 190 fokon szép aranybarnára sütjük (kb 10-12 perc).
Miután kihűltek a rolók, nyomózsák illetve tortadíszítő segítségével megtöltjük a sajtkrémmel, a végeit reszelt sajtba mártjuk és már fogyasztható is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »