Sajtos roló recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A sajtos töltelékkel kezdjük, mert kihűlt állapotban kell majd megtölteni vele a rolókat!
Egy edényben elkeverjük a lisztet a tejjel, beleszórjuk a fűszereket és egy sűrű besamelt főzünk. Közvetlen miután kész, levesszük a tűzről, belekeverjük a margarint, a tömlős sajtokat és a finomra reszelt füstölt sajtot is. Turmixgép habverő részével alaposan kikeverjük, végül a tojás sárgákkal zárjuk a sort, azokat is jól beleturmixoljuk a krémbe. Félretesszük, időnként megkeverjük, amíg a rudakat megsütjük.
A leveles tésztát kiengedés után vékonyra (2 mm) nyújtjuk és 15*2,5 cm-es csíkokra vágjuk. Ez a méret a képen látható fakanalakhoz pont passzol, de akinek van rolóformája, természetesen kicsit hosszabb csíkokat is vághat.
A tésztát feltekerjük a fakanálra úgy, hogy spirálisan csavarodva a két réteg legalább 2-3 mm-t fedje egymást.
Megkenjük felvert tojással és szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre téve 190 fokon szép aranybarnára sütjük (kb 10-12 perc).
Miután kihűltek a rolók, nyomózsák illetve tortadíszítő segítségével megtöltjük a sajtkrémmel, a végeit reszelt sajtba mártjuk és már fogyasztható is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »