Sajtos roló recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta (nekem 36 db lett belőle)
Töltelék:
- 5 dkg natúr krémsajt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 12 dkg reszelt sajt
- 3 dl tej
- 2 ek liszt
- 15 dkg margarin (szoba hőmérsékletű) + kb 10 dkg a sütő lekenéséhez
- só (ízlés szerint)
- őrölt bors (ízlés szerint)
- szerecsendió 1-2 csipet
Lekenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg reszelt sajt a mártogatáshoz
Elkészítése:
Először a tölteléket készítjük el. Egy lábosba beleöntjük a tejet, majd a tejbe bele tesszük a lisztet és sűrű masszává főzzük (vigyázva, nehogy leégjen). Mikor besűrűsödött félretesszük, majd belenyomjuk a krémsajtot, beletesszük a tojás sárgákat, a sót és jól összekeverjük. Egy műanyag tálba a margarint elkeverjük a reszelt sajttal, őrölt borssal és a szerecsendióval, majd keverjük össze a lisztes krémmel.
A kiolvadt tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra kinyújtjuk, majd kb 2-3 cm széles és kb 10-12 cm hosszú csíkokra vágjuk fel.
A megolvasztott margarinnal körbekenjük a roló sütőt és szorosan rátekerjük a tésztát, de úgy, hogy tekerés közben a tészta kissé fedje az előző tekerést. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymás mellé a rolóra feltekert tésztát és a tetejét megkenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőben 180 fokon szép világosra sütjük.
Még melegen lehúzzuk a tésztát a sütőformáról, majd egy nyomózsákot megtöltjük a krémmel és egyesével megtöltjük a rolókat úgy, hogy a két végén a krém kilátszódjon, majd a végüket belemártjuk a reszelt sajtba.
Tálalásig hűtőben tartjuk!