Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos roló recept

Sajtos roló
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 cs leveles tészta (nekem 36 db lett belőle)

    Töltelék:

    • 5 dkg natúr krémsajt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 12 dkg reszelt sajt
    • 3 dl tej
    • 2 ek liszt
    • 15 dkg margarin (szoba hőmérsékletű) + kb 10 dkg a sütő lekenéséhez
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt bors (ízlés szerint)
    • szerecsendió 1-2 csipet

    Lekenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg reszelt sajt a mártogatáshoz

    Elkészítése:

    Először a tölteléket készítjük el. Egy lábosba beleöntjük a tejet, majd a tejbe bele tesszük a lisztet és sűrű masszává főzzük (vigyázva, nehogy leégjen). Mikor besűrűsödött félretesszük, majd belenyomjuk a krémsajtot, beletesszük a tojás sárgákat, a sót és jól összekeverjük. Egy műanyag tálba a margarint elkeverjük a reszelt sajttal, őrölt borssal és a szerecsendióval, majd keverjük össze a lisztes krémmel.

    A kiolvadt tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra kinyújtjuk, majd kb 2-3 cm széles és kb 10-12 cm hosszú csíkokra vágjuk fel.

    A megolvasztott margarinnal körbekenjük a roló sütőt és szorosan rátekerjük a tésztát, de úgy, hogy tekerés közben a tészta kissé fedje az előző tekerést. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymás mellé a rolóra feltekert tésztát és a tetejét megkenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőben 180 fokon szép világosra sütjük.

    Még melegen lehúzzuk a tésztát a sütőformáról, majd egy nyomózsákot megtöltjük a krémmel és egyesével megtöltjük a rolókat úgy, hogy a két végén a krém kilátszódjon, majd a végüket belemártjuk a reszelt sajtba.

    Tálalásig hűtőben tartjuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá