Sajtos roló

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 cs leveles tészta (nekem 36 db lett belőle)

Töltelék:

  • 5 dkg natúr krémsajt
  • 2 tojás sárgája
  • 12 dkg reszelt sajt
  • 3 dl tej
  • 2 ek liszt
  • 15 dkg margarin (szoba hőmérsékletű) + kb 10 dkg a sütő lekenéséhez
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • szerecsendió 1-2 csipet

Lekenéshez:

  • 1 tojás
  • 15 dkg reszelt sajt a mártogatáshoz

Elkészítése:

Először a tölteléket készítjük el. Egy lábosba beleöntjük a tejet, majd a tejbe bele tesszük a lisztet és sűrű masszává főzzük (vigyázva, nehogy leégjen). Mikor besűrűsödött félretesszük, majd belenyomjuk a krémsajtot, beletesszük a tojás sárgákat, a sót és jól összekeverjük. Egy műanyag tálba a margarint elkeverjük a reszelt sajttal, őrölt borssal és a szerecsendióval, majd keverjük össze a lisztes krémmel.

A kiolvadt tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra kinyújtjuk, majd kb 2-3 cm széles és kb 10-12 cm hosszú csíkokra vágjuk fel.

A megolvasztott margarinnal körbekenjük a roló sütőt és szorosan rátekerjük a tésztát, de úgy, hogy tekerés közben a tészta kissé fedje az előző tekerést. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymás mellé a rolóra feltekert tésztát és a tetejét megkenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőben 180 fokon szép világosra sütjük.

Még melegen lehúzzuk a tésztát a sütőformáról, majd egy nyomózsákot megtöltjük a krémmel és egyesével megtöltjük a rolókat úgy, hogy a két végén a krém kilátszódjon, majd a végüket belemártjuk a reszelt sajtba.

Tálalásig hűtőben tartjuk!