Sajtos pogácsa recept

Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal (én a margarint bele szoktam reszelni, így könnyebb eldolgozni.) Beletesszük a többi hozzávalót is, és a felfutott élesztőt, majd kidolgozzuk a tésztát.
Hűtőben pihentetjük legalább egy órát. (Ha egy éjszakát áll, az sem árt neki.)
Lisztezett deszkán 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük tojással, megszórjuk a reszelt sajttal, felkockázzuk, és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Tipp:
A só mennyiségét lehet növelni, ez így nem annyira sós, inkább vajas ízű.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »