Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos, medvehagymás pogácsa recept

Sajtos, medvehagymás pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 kispohár tejföl (150 g)
    • 2 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 15 dkg reszelt sajt
    • 1 csokor medvehagyma

    A kenéshez:

    A tetejére:

    • 15 dkg sajt

    Elkészítése:

    A medvehagymát megmossuk és apróra vágjuk.

    A cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk az élesztőt. A vajat elmorzsoljuk a liszttel,15 dkg reszelt sajttal és a többi összetevővel tésztát gyúrunk.

    A tésztát 20 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk és még 40 percig kelesztjük. Ezután kinyújtjuk ujjnyi vastagra és éles késsel keresztben-hosszában sűrűn bevagdossuk.

    Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

    Pihentetjük 10 percet, majd felvert egész tojással lekenjük, reszelt sajtot szórunk rá és előmelegített sütőben 180 fokon kb 30-35 percig sütjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá