Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos kosárka recept

Sajtos kosárka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 30 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • fél tk só

    Töltelék:

    • 35 dkg reszelt sajt
    • 9 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3,5 dl tejszín
    • só ízlés szerint bors
    • reszelt sajt a tetejére

    Elkészítése:

    A tészta alapanyagait gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha egynemű lett, folpackba csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.

    Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük. A kosárkákat nem kell kivajazni, mert a tésztában sok a zsiradék, így nem fog beleragadni. A tésztából diónyi darabokat tépünk, egy kicsit ellapítjuk, és a kosárka formát kibéleljük, majd megtöltjük a sajtkrémmel. Ne rakjuk tele a formát, mert sütés közben a töltelék szépen megemelkedik.

    Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha félig kihűlt, kiborítjuk a formából.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá