Sajtos kosárka recept
Elkészítése:
A tészta alapanyagait gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha egynemű lett, folpackba csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük. A kosárkákat nem kell kivajazni, mert a tésztában sok a zsiradék, így nem fog beleragadni. A tésztából diónyi darabokat tépünk, egy kicsit ellapítjuk, és a kosárka formát kibéleljük, majd megtöltjük a sajtkrémmel. Ne rakjuk tele a formát, mert sütés közben a töltelék szépen megemelkedik.
Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha félig kihűlt, kiborítjuk a formából.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

