Sajtos kosárka recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Elkészítése:
A tészta alapanyagait gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha egynemű lett, folpackba csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük. A kosárkákat nem kell kivajazni, mert a tésztában sok a zsiradék, így nem fog beleragadni. A tésztából diónyi darabokat tépünk, egy kicsit ellapítjuk, és a kosárka formát kibéleljük, majd megtöltjük a sajtkrémmel. Ne rakjuk tele a formát, mert sütés közben a töltelék szépen megemelkedik.
Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha félig kihűlt, kiborítjuk a formából.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.