Sajtos kosárka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sajtos kosárka

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • fél tk só

Töltelék:

  • 35 dkg reszelt sajt
  • 9 dkg liszt
  • 4 tojássárgája
  • 3,5 dl tejszín
  • só ízlés szerint bors
  • reszelt sajt a tetejére

Elkészítése:

A tészta alapanyagait gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha egynemű lett, folpackba csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.

Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük. A kosárkákat nem kell kivajazni, mert a tésztában sok a zsiradék, így nem fog beleragadni. A tésztából diónyi darabokat tépünk, egy kicsit ellapítjuk, és a kosárka formát kibéleljük, majd megtöltjük a sajtkrémmel. Ne rakjuk tele a formát, mert sütés közben a töltelék szépen megemelkedik.

Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha félig kihűlt, kiborítjuk a formából.