Sajtos kifli recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kefír
- 1 dl étolaj
- 2 ek cukor
- csipet só
- 1 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1 mk cukorral
Töltelék:
- 20 dkg margarin
- 1 ek só
Tetejére:
- reszelt sajt
- tojás
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, kefirt, olajat, csipet sót és végül a felfuttatott élesztőt és alaposan összedolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben a margarint habosra keverjük a sóval. A megkelt tésztát nyolc egyenlő részre osztjuk, és egyet kiemelünk a részek közül. Lisztezett deszkán átgyúrjuk lazán, majd kör alakúra nyújtjuk. Megkenjük a kihabosított margarinnal, és befedjük egy újabb kinyújtott lappal. 16 egyenlő részre nyújtjuk és feltekerjük kifliformára. Megkenjük felvert tojással és megszórjuk a tetejét reszelt sajttal. 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük. A megmaradt tésztával ugyan így járunk el.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.