Sajtos kifli recept

Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kefír
- 1 dl étolaj
- 2 ek cukor
- csipet só
- 1 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1 mk cukorral
Töltelék:
- 20 dkg margarin
- 1 ek só
Tetejére:
- reszelt sajt
- tojás
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, kefirt, olajat, csipet sót és végül a felfuttatott élesztőt és alaposan összedolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben a margarint habosra keverjük a sóval. A megkelt tésztát nyolc egyenlő részre osztjuk, és egyet kiemelünk a részek közül. Lisztezett deszkán átgyúrjuk lazán, majd kör alakúra nyújtjuk. Megkenjük a kihabosított margarinnal, és befedjük egy újabb kinyújtott lappal. 16 egyenlő részre nyújtjuk és feltekerjük kifliformára. Megkenjük felvert tojással és megszórjuk a tetejét reszelt sajttal. 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük. A megmaradt tésztával ugyan így járunk el.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »