Sajtos kifli

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 kefír
  • 1 dl étolaj
  • 2 ek cukor
  • csipet só
  • 1 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 mk cukorral

Töltelék:

  • 20 dkg margarin
  • 1 ek só

Tetejére:

  • reszelt sajt
  • tojás

Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, kefirt, olajat, csipet sót és végül a felfuttatott élesztőt és alaposan összedolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben a margarint habosra keverjük a sóval. A megkelt tésztát nyolc egyenlő részre osztjuk, és egyet kiemelünk a részek közül. Lisztezett deszkán átgyúrjuk lazán, majd kör alakúra nyújtjuk. Megkenjük a kihabosított margarinnal, és befedjük egy újabb kinyújtott lappal. 16 egyenlő részre nyújtjuk és feltekerjük kifliformára. Megkenjük felvert tojással és megszórjuk a tetejét reszelt sajttal. 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük. A megmaradt tésztával ugyan így járunk el.