Hozzávalók:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, kefirt, olajat, csipet sót és végül a felfuttatott élesztőt és alaposan összedolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben a margarint habosra keverjük a sóval. A megkelt tésztát nyolc egyenlő részre osztjuk, és egyet kiemelünk a részek közül. Lisztezett deszkán átgyúrjuk lazán, majd kör alakúra nyújtjuk. Megkenjük a kihabosított margarinnal, és befedjük egy újabb kinyújtott lappal. 16 egyenlő részre nyújtjuk és feltekerjük kifliformára. Megkenjük felvert tojással és megszórjuk a tetejét reszelt sajttal. 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük. A megmaradt tésztával ugyan így járunk el.