Sajtos keksz recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg margarin (hideg)
- 1 tk cukor
- só (ízlés szerint)
- 1 tk sütőpor
- 6 dkg félkemény sajt (trappista, hajdú, kisasszondi)
- 5 dkg szezámmag (len, zabpehely)
- kb. 1,5 dl víz
Elkészítése:
A lisztbe beletesszük a sütőport, a cukrot, a sót, a lereszelt sajtot, és a szezámmagot. Elkeverjük, majd belereszeljük a hideg margarint, és nagyjából összekeverjük. A végén apránként hozzáadjuk a vizet, és jól összegyúrjuk az egészet.
A tésztát egy folpackba becsomagoljuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe pihenni.
Lisztezett felületen téglalap alakúra, és kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, és derelye szaggatóval négyzetekre vágjuk (kb. 4 x 4 cm).
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk úgy, hogy ne érjenek össze. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 12 percig sütjük. (Csak addig, míg egy kis szint nem kap).
A kisült kekszeket egy zárható tetejű dobozba tesszük. Így napokig is eláll.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »