Sajtos keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Sajtos keksz

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg margarin (hideg)
  • 1 tk cukor
  • só (ízlés szerint)
  • 1 tk sütőpor
  • 6 dkg félkemény sajt (trappista, hajdú, kisasszondi)
  • 5 dkg szezámmag (len, zabpehely)
  • kb. 1,5 dl víz

Elkészítése:

A lisztbe beletesszük a sütőport, a cukrot, a sót, a lereszelt sajtot, és a szezámmagot.  Elkeverjük, majd belereszeljük a hideg margarint, és nagyjából összekeverjük. A végén apránként hozzáadjuk a vizet, és jól összegyúrjuk az egészet.

A tésztát egy folpackba becsomagoljuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe pihenni.

Lisztezett felületen téglalap alakúra, és kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, és derelye szaggatóval négyzetekre vágjuk (kb. 4 x 4 cm).

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk úgy, hogy ne érjenek össze. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 12 percig sütjük. (Csak addig, míg egy kis szint nem kap).

A kisült kekszeket egy zárható tetejű dobozba tesszük. Így napokig is eláll.